BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Potpisani ugovori o izgradnji džamije u mjestu Višnjevo i dvije hajr česme

Potpisani ugovori o izgradnji džamije u mjestu Višnjevo i dvije hajr česme

  • U ponedjeljak, 22.6.2020. godine predstavnici Udruženja „Izvor dobročinstva“, predsjednik Udruženja prof. Ismir Karaga i projekt menadžer prof. Harmin Suljić bili su u radnoj posjeti medžlisu IZ Travnik, gdje su ih dočekali predsjednik medžlisa dr. sc. Nermin Šušić te glavni imam mr. Salih ef. Indžić, te mr. Ahmed Omerdić.Povod posjete bio je nastavak već od ranije odlične saradanje i to kroz nove projekte koji će biti od koristi široj zajednici, a riječ je o izgradnji džamije u mjestu Višnjevo, te izgradnji dvije javne (hajr) česme.


  • Na samim projektima timovi Udruženja „Izvor dobročinstva“ i medžlisa IZ Travnik aktivno su radili proteklih sedmica, gdje su na terenu razmatrane lokacije, kao i veličine objekata te sam način finansiranja.

Ovim putem je i zvanično dogovorena izgradnja ovih objekata potpisivanjem ugovora, te se uskoro očekuje i početak radova.

Udruženje “Izvor dobročinstva”

Podijeli: