BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekat jetimi > Projekat kupovine sadnih sjemena za porodice djece bez jednog ili oba roditelja – 2024

Projekat kupovine sadnih sjemena za porodice djece bez jednog ili oba roditelja – 2024

Pred početak još jedne proljetne sjetve, udruženje “Izvor dobročinstva” jučer je organizovalo podjelu sadnih sjemena za 16 jetimskih porodica iz Kantona Sarajevo. Ovo je već četvrta godina u nizu kako je aktivan ovaj izuzetno vrijedan projekat, a realizuje se u saradnji sa organizacijom “Ihja el Turas el Islami” iz Kuvajta.  U okviru ovog projekta, tokom mjeseca marta, udruženje “Izvor dobročinstva” osiguralo je pomoć za 109 porodica u 8 gradova Bosne i Hercegovine. Sam čin podjele ispratila je i TV Vogošća, te im se ovom prilikom zahvaljujemo.

Naš kolektiv smatra da je vrlo važno podržati porodice koje se bave poljoprivredom i na taj način sebi osiguravaju proizvodnju hrane, a naši korisnici zahvalili su se na ovoj vrijednoj donaciji koja im dobro dođe u vremenu stalnih poskupljenja. Na kraju ćemo iskoristiti priliku da se zahvalimo bratskoj Državi Kuvajt i narodu Kuvajta na svakoj podršci koju pružaju našem narodu.

Podijeli: