BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Iftari > Ramazanskim iftarom obilježeno 10 godina postojanja udruženja „Izvor dobročinstva“

Ramazanskim iftarom obilježeno 10 godina postojanja udruženja „Izvor dobročinstva“

dev

Udruženje „Izvor dobročinstva“ jučer je obilježilo 10 godina aktivnog rada na polju humanitarnih aktivnosti. Tim povodom, u hotelu Hills, priređen je svečani iftar za jetime, saradnike, donatore i prijatelje Udruženja. Na iftaru je bilo prisutno preko 300 osoba, a od toga 200 jetima i njihovih majki. Ovoj svečanosti su takođe prisustvovale mnoge visoke zvanice iz Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, humanitarnih organizacija, te predstavnici lokalnih zajednica.

Predsjednik udruženja, Ismir Karaga, obratio se skupu i, između ostalog, rekao da je udjeljivanje jedna od rijetkih stvari koje ljude čini istinski sretnim, te naglasio da naš krajnji cilj prilikom pomaganja jetima nije samo materijalna pomoć već njihovo stasanje u dobre i čestite ljude koji će biti od koristi svome društvu i svojoj zajednici.

Naše udruženje tokom svih ovih godina aktivno pruža pomoć povratnicima, jetimima  te obuhvata razne humanitarne, infrastrukturne, obrazovne, kulturne i razvojne projekte. U svim navedenim projektima važno je istaći izuzetnu ulogu Države Kuvajt, Ambasade Kuvajta i naroda Kuvajta u podršci projektima Udruženja “Izvor dobročinstva“. Njihova neprestana angažiranost i humanost imaju dubok i pozitivan uticaj na realizaciju humanitarnih projekata u Bosni i Hercegovini.

Za kraj, želimo se zahvaliti svima koji su se odazvali i svojim prisustvom uljepšali sinoćnji iftar, a posebno našim dragim jetimima.

Podijeli: