BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Stipendije > Svečana dodjela stipendija studentima Medicinskog fakulteta

Svečana dodjela stipendija studentima Medicinskog fakulteta

Udruženje „Izvor dobročinstva“ u sklopu sektora „Projekti od društvenog značaja“ posebnu pažnju posvećuje studentima koji svojim predanim trudom i radom doprinose boljitku zajednice i novim generacijama.

Na konkurs za stipendiranje studenata Medicinskog fakulteta koji smo nedavno objavili prijavio se veliki broj zainteresovanih i svi su podjednako uzeti u razmatranje. Vodilo se računa o godini studija, troškovima, te o postignutom uspjehu, odnosno prosjeku iz prošlih godina studiranja.

Upravo pet takvih studentica, sa Medicinskog fakulteta Univerziteta iz Tuzle i Sarajeva, ugostili smo u Subotu, 7.12.2019. godine u prostorijama našeg Udruženja na svečanoj dodjeli stipendija. Predsjednik Udruženja, Ismir Karaga u uvodnom obraćanju izrazio je  veliku radost što imamo mogućnost sudjelovati u jednom ovakvom projektu, te izrazio svjesnost težine ovakvog studija, te njegove važnosti za pojedinca i zajednicu. Spomenuo je i par primjera o odgovornosti koju sam studij nosi, a na kraju je prisutnima poželio uspješan nastavak studija.

Cijenjeni gost i donator, Badr Al Sumaan takođe se obratio prisutnima uz želje da školovanje nastave kao i do sada vrijedno i marljivo, te da radi sebe ne pristaju na ništa manje od izvrsnosti, da je Imperativ  muslimanu da bude produktivan, da bude koristan u društvu u kojem se nalazi i da pomaže svima onima kome je pomoć potrebna. Završio je obraćanje sa riječima ; »Allah doista voli da, kada netko od vas radi neki posao, da ga uredno i precizno obavi«. (El-Bejheki, Šu’abu-l-iman), aludirajući na težnju ka izvrsnosti u svim poslovima koje obavljamo. Ovom prilikom mu se još jednom od srca zahvaljujemo.

Odabranim studenticama uručene su plakete, a potpisani su i ugovori u kojima između ostalog potvrđuju da će studij nastaviti uspješno kao i do sada. Uručene su i vrijedne nagrade, te stipendije koje će im itekako pomoći u nastavku studija. Stipendija obuhvata: troškove upisnine, knjige i mjesečnu stipendiju.

Nadamo se da je ovo samo jedan od mnogih sličnih projekata koje planiramo u budućnosti uz Božiju pomoć i ljude koji imaju senzibilitet za važnost ovakvih i sličnih projekata.

Studentice, dobitnice stipendije;

-Almira Mujačević

-Lejla Đozić

-Amina Alibašić

-Amila Hlivnjak

-Fatima Kuleibi

 

Udruženje „Izvor dobročinstva“


Podijeli: