BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Stipendije > Svečana dodjela stipendija studentima za 2021. godinu u Ambasadi Države Kuvajt

Svečana dodjela stipendija studentima za 2021. godinu u Ambasadi Države Kuvajt

Država Kuvajt poznata je kao veliki dobročinitelj u svim zemljama svijeta, a posebno u našoj Bosni i Hercegovini.  Ove dvije države gaje dugogodišnje prijateljske odnose, koji su postali uzoran model u međunarodnim odnosima. To zajedništvo se posebno primijeti u projektima pomoći siročadima i socijalno-ugroženom stanovništvu koje država Kuvajt uspješno realizuje u saradnji sa udruženjem “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva.

            Pored ostalih aktivnosti, udruženje „Izvor dobročinstva“ u sklopu sektora „Projekti od društvenog značaja“ posebnu pažnju posvećuje studentima kojima je stipendija prijeko potrebna, a koji se ističu sa svojom aktivnošću i postignutim uspjehom na fakultetu, te svojim zalaganjem i trudom doprinose blagostanju zajednice.

Tim povodom je utorak22.12.2020, u prostorijama Udruženja, potpisan ugovor o stipendiranju sa deset studenata. Čak šest od deset studenata studira na medicinskom fakultetu. Po jedan student studira na arhitekturi, fakultetu za inžinjering i prirodne nauke, fakultetu informacionih tehnologija, te mašinskom fakultetu.

Predsjednik Udruženja, Ismir Karaga, u uvodnom obraćanju izrazio je veliko zadovoljstvo što Udruženje ima mogućnost sudjelovati u jednom ovakvom projektu. Pored toga, izjavio je da je svjestan truda i napora koji je potreban da se održi odličan uspjeh na fakultetu, te njegove važnosti za pojedinca i zajednicu. Na kraju je prisutnima poželio uspješan nastavak studija.

Nakon potpisivanja ugovora upriličena je svečana dodjela poklona u Ambasadi Države Kuvajt. Tamo su studente dočekali Njegova Ekselencija, konzul Saad Al Hajri i diplomatski ataše, Abdulaziz Al Monaifi. Predstavnici Ambasade izrazili su vidnu radost zbog realizacije ovog projekta, te istakli da su veoma zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa narodom Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Udruženja, Ismir Karaga; NJ.E. Konzul Saad Al Hajri; diplomatski ataše Abdulaziz Al Monaifi

Na kraju, želimo se zahvaliti donatorima iz Kuvajta, organizaciji “Ihja el Turas el Islami”, te cijenjenom donatoru, Badr Al Sumaanu, jednom od vlasnika firme Euro Sky Investment. Posebne zahvale idu narodu Kuvajta, te Ambasadi Države Kuvajt koja je studentima iskazala najsrdačniju dobrodošlicu i gostoprimstvo.

Podijeli: