BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Uskoro počinje realizacija dva nova projekta u džematu Zdena – MIZ Sanski Most

Uskoro počinje realizacija dva nova projekta u džematu Zdena – MIZ Sanski Most

Danas su u prostorijama udruženja “Izvor dobročinstva” potpisana dva ugovora vezana za finansiranje adaptacije džamije “Bosanskih Gazija” u džematu Zdena u Sanskom Mostu. Gosti ispred Medžlisa IZ Sanski Most bili su glavni imam Medžlisa, Mirza ef. Žerić, te imam u džematu Zdena, Senad ef. Omić. Isto tako, prisutan je bio i direktor firme Vinil DOO, Emir Sultanić. Toplu dobrodošlicu im je pružio predsjednik Udruženja, Ismir Karaga.

Prvi projekat odnosi se na donaciju sredstava za instaliranje grijanja na toplotnu pumpu u džamiji “Bosanskih Gazija”, a sve u cilju podrške projektima od posebnog društvenog značaja, zaštite i unapređenja korištenja vakufske imovine, te nastavka afirmacije dobre saradnje sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini. Glavni imam Medžlisa IZ Sanski Most, Mirza ef. Žerić, naglasio je važnost ova dva projekta za džemat Zdena, ali i za cijeli Medžlis, te se zahvalio dobročiniteljima koji su obezbijedili potrebna sredstva.

Pored instalacije grijanja, planirana je i ugradnja novih tepiha u istom džematu, te je potpisan trilatelarni ugovor između udruženja “Izvor dobročinstva”, Medžlisa IZ Sanski Most, te izvođača radova, firme Vinil DOO, sa kojom udruženje “Izvor dobročinstva” ima mnogo realizovanih projekata i gaji dugogodišnju saradnju. Predsjednik Udruženja, Ismir Karaga, zahvalio se svim prisutnima, te još jednom istakao bitnost ovakvih projekata za naše društvo i naš narod. Na kraju se zahvalio našim donatorima, organizaciji “Ihja el Turas el Islami” iz Kuvajta, te Ambasadi Države Kuvajt za sve dosadašnje projekte u Bosni i Hercegovini.

Podijeli: