BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Izvještaji > Uspješno završen projekat evidencije i snimanja izvještaja za jetime za 2022. godinu

Uspješno završen projekat evidencije i snimanja izvještaja za jetime za 2022. godinu

Naše udruženje već nekoliko godina realizuje projekat stipendije jetima putem mjesečnih donacija naših donatora iz Države Kuvajt. U saradnji sa organizacijom “Ihja el Turas el Islami” udruženje “Izvor dobročinstva” je pomoglo više od 2000 jetima širom Bosne i Hercegovine i olakšalo im njihove školske, a i svakodnevne aktivnosti.

Kako tokom protekle dvije godine zbog pandemije nismo bili u mogućnosti organizovati snimanje video izvještaja, ovaj put smo se potrudili da to bude najljepše i najpotpunije do sada. U protekla dva mjeseca posjetili smo 12 gradova i snimili izvještaje za nešto manje od 1900 djece bez jednog ili oba roditelja koji primaju redovne stipendije iz Kuvajta

 

Jetimi Bosne i Hercegovine svjedoče da i danas ima dobrih ljudi koji misle na siročad. Srdačno su se zahvalili svojim donatorima iz Kuvajta, te im poželjeli dobro zdravlje i uspješan život. Za kraj, naše udruženje se takođe zahvaljuje našim donatorima iz organizacije “Ihja el Turas el Islami”, a isto tako i svim našim saradnicima koji su nam izašli u susret i ustupili prostorije za snimanje izvještaja.

Podijeli: