BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Stipendije > Svečana dodjela stipendija za nove studente i srednjoškolce

Svečana dodjela stipendija za nove studente i srednjoškolce

Udruženje “Izvor dobročinstva” nastoji pozitivno uticati na poboljšanje ekonomskog, socijalnog, zdravstvenog i svakog drugog stanja stanovnika Bosne i Hercegovine koji su u stanju potrebe za različitim vidovima podrške, između ostalog, i u vidu stipendije, čime se učenicima i studentima daje realna šansa da se lakše nose sa izazovima svakodnevnog života. U sklopu sektora “Projekti od društvenog značaja”, naše udruženje posebnu pažnju posvećuje ambicioznim studentima, koji svojim trudom i zalaganjem pokazuju da će jednoga dana biti reprezentativni akademski građani naše države.

Tim povodom je u danas, u prostorijama udruženja “Izvor dobročinstva”, potpisan ugovor o stipendiranju sa deset novih studenata i tri srednjoškolca. Tri studenta pohađaju medicinski fakultet, dva ekonomski, dva filozofski, a po jedan student pohađa fakultet umjetnosti i prirodnih nauka, fakultet informacionih tehnologija i fakultet za upravu. Što se tiče srednjoškolaca, po jedan učenik pohađa opštu gimnaziju, srednju medicinsku školu, te medresu.

Kao veliki prijatelj našeg naroda, Država Kuvajt je i ovaj put stala uz naše građane, te kroz projekat studentskih stipendija pomogla stanovništvo Bosne i Hercegovine. Kao što znamo, u saradnji sa Ambasadom Države Kuvajt i organizacijom “Ihja el Turas el Islami”, do sada su realizovani brojni humanitarni, društveno-korisni, edukativni i mnogi drugi projekti pomoći našem stanovništvu. Prisutni studenti su se zahvalili Državi i narodu Kuvajta, te obećali da će biti vrijedni učenici i opravdati stipendije koje su im dodijeljene.

Podijeli: