BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Svečano otvorenje islamskog centra “Osman bin Affan” u Kljacima

Svečano otvorenje islamskog centra “Osman bin Affan” u Kljacima

U nedjelju, 13.10.2024. svečano je otvoren islamski omladinski centar “Osman bin Affan” u naselju Kljaci nadomak grada Travnika. Ovaj objekat je sagrađen na temeljima nekadašnje nižerazredne osnovne škole koja je prenamijenjena iz mektepske u osnovnoškolsku ustanovu tokom II svjetskog rata, da bi nakon perioda agresije 1992-1995 objekat ponovo bio vraćen Islamskoj zajednici.

Ovaj vakufski objekat predstavlja edukacijski centar odnosno mjesto okupljanja omladine. Radovi za izgradnju ovog centra donirani su od strane naših donatora iz prijateljske države Kuvajt, organizacije “Ihja al turas al Islami”, odsjek za Balkan, a realizovani od strane udruženja “Izvor dobročinstva”. Ovo je još jedan u nizu vrijednih društveno korisnih projekata našeg udruženja koji će zasigurno koristiti i generacijama poslije nas.

“Našu radost dijelimo sa vama jer otvaramo još jedan objekat sa jasnim ciljem i svrhom. On jasno predstavlja naš rad i djelovanje …” riječi su predsjednika udruženja “Izvor dobročinsva”, Ismira Karage. “Bitna osobina muslimana jeste međusobno potpomaganje… Kuvajt u svojoj proklamaciji ‘Kuvajt je uz vas’ jasno naglašava potporu i humanost narodima BiH.” riječi su predsjednika odsjeka za Balkan Mahmouda al Nedždija.

Svoju zahvalnost na ukazanom povjerenju, donacijama i humanosti iskazao je muftija travnički prof. dr. Ahmed Adilović, ukazavši da je ovo još jedan u nizu projekata realizovan uz pomoć i podršku udruženja “Izvor dobročinstva”. Svečanosti otvaranja islamskog centra prisustvovao je i načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović. Udruženje “Izvor dobročinstva” se i ovom prilikom zahvaljuje Muftiluku travničkom kao i MIZ Travnik na čelu sa glavnim imamom Edin ef. Memićem na prijemu i organizaciji ovog događaja.

Upućujemo čestitke MIZ Travnik na izgradnji još jednog društveno korisnog objekta i projekta koji će služiti vremenu i narodima. Posebno se zahvaljujemo našim donatorima iz Kuvajta, organizaciji “Ihja al turas al Islami”, te svim donatorima koji su učestvovali u ovom vrijednom projektu u dovi za svaki hajr u radu i životu.

Podijeli: