BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Humanitarni projekti > Samoodrživi projekti > Realizovano 11 samoodrživih projekata u 8 gradova

Realizovano 11 samoodrživih projekata u 8 gradova

  • U prvoj polovini 2020. godine od važnijih ciljeva i projekata Udruženja “Izvor dobročinstva” svakako su i Samoodrživi projekti. Početkom godine, prikupljene su informacije od ukupno 100 porodica, iz 21 opštine širom Bosne i Hercegovine, što dovoljno govori o pristupu i želji da se pomognu porodice koje su u potrebi za samozapošljavanjem.



Značaj ovih projekata je višestruk, prije svega dugoročno rješavanje socijalnog pitanja jedne porodice te samim tim prestanak potrebe za jednokratnom pomoći, a na kraju i sama donacija je stimulans čovjeku da radi i sebi obezbijedi oprskrbu na dostojanstven način. Plan pri realizaciji ovih donacija je da budemo prisutni u svim krajevima Bosne i Hercegovine. Projekti su realizovani za 11 porodica koje dolaze iz Zvornika, Glamoča, Livna, Bugojna, Prijedora, Jablanice, Ilijaša i Zavidovića.



  • Radi se o donaciji 6 plastenika, 2 krave, 4 ovce, 2 motorke, cijepaču za drva, priključcima za motorkultivator, trimeru za košenje te mašinama za obradu drveta.

     

  • U narednom periodu Udruženje „Izvor dobročinstva“ će nastaviti sa aktivnostima na samoodrživim projektima. Cilj za 2020. godinu je ukupno 100 realizovanih samoodrživih projekata, te se nadamo dobrom odazivu donatora te što većem broju ostvarenih projekata.
    Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće u spomenutim projektima, te pozivamo sve one koji su u mogućnosti da se uključe i daju svoj doprinos.

I ovaj put koristimo priliku da se zahvalimo našim donatorima, Organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, Ambasadi Kuvajta i narodu Kuvajta na nesebičnoj i velikoj pomoći koju pružaju našoj zemlji i našem narodu, te svima onima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ovih projekata.

Udruženje “Izvor dobročinstva”

Podijeli: