BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Postavljen kamen temeljac za džamiju „Osman ibn Affan“ u Glumini – Zvornik

Postavljen kamen temeljac za džamiju „Osman ibn Affan“ u Glumini – Zvornik

Nakon što je u julu ove godine zvanično potpisan ugovor o sufinansiranju, dana 14.11.2023. godine, predstavnici udruženja “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva posjetili su naselje Glumina, grad Zvornik, gdje je svečano postavljen kamen temeljac za izgradnju džamije “Osman bin Affan”. Ova značajna inicijativa realizovana je sredstvima obezbijeđenim od strane udruženja “Izvor dobročinstva” putem partnerske organizacije “Ihja el Turas el Islami” iz Kuvajta.

Ceremonijalnom skupu prisustvovali su brojni ugledni gosti, medijske ekipe i novinari. Na ceremoniji otvaranja su također bili predstavnici udruženja “Izvor dobročinstva” koordinator Amir Avdić i stručni konsultant na projektima ing. Haris Rosić, kao i predstavnici Muftijstva tuzlanskog na čelu s Vahid ef. Fazlovićem, MIZ Zvornik i džamatlije Glumine.

Svečano postavljanje kamena temeljca za novi objekat povjereno je Muftiji i predstavniku udruženja “Izvor dobročinstva”, koordinatoru projekta Amiru Avdiću.

Udruženje “Izvor dobročinstva” će ulagati sve napore da nastavi činiti mnoge hajrate vrijedne nama i našoj zemlji. Molimo Gospodara da nagradi svakim dobrom našeg donatora i vakifa te da plodove svojih hajrata ubire na oba svijeta. Koristimo priliku da se zahvalimo našim donatorima, organizaciji “Ihja el Turas el Islami” iz Kuvajta, Ambasadi Države Kuvajt i narodu Kuvajta na nesebičnoj i velikoj pomoći koju pružaju državi Bosni i Hercegovini i njenom stanovništvu.

Podijeli: