BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Potpisan ugovor o donaciji sredstava za projekat opremanja mektebskih učionica na području grada Banja Luke

Potpisan ugovor o donaciji sredstava za projekat opremanja mektebskih učionica na području grada Banja Luke

U petak, 22.09.2023, predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”, Ismir Karaga, posjetio je Medžlis IZ Banja Luka. Toplu dobrodošlicu pružili su mu glavni imam, hafiz Muamer-ef. Okanović, te predsjednik Medžlisa, Ismir Husedžinović.

Posjeta je upriličena s razlogom potpisivanja ugovora o donaciji sredstava za projekat opremanja mektebskih učionica za sve gradske džemate na području grada Banja Luke. Na ovom projektu se aktivno radilo, te je kao rezultat tog rada potpisan ugovor s ciljem da se obezbijede bolji uslovi za polaznike mektebske nastave, kao i za njihove muallime.

“U proteklom periodu uložili smo dosta truda kako bismo pomogli da se obezbijede bolji uslovi za mektebsku pouku u svim gradskim džematima u Banja Luci. Danas smo ponosni što smo došli do finalnog dijela projekta koji je po svemu poseban. Bili smo motivisani entuzijazmom naših predavača, koji pored teških uslova djeci kvalitetno prenose znanje i podučavaju ih našoj vjeri”, rekao je predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”, Ismir Karaga.

Predsjednik Medžlisa i glavni imam srdačno su se zahvalili donatorima, udruženju “Izvor dobročinstva”, organizaciji “Ihja et-Turas el-Islami” iz Kuvajta, Ambasadi Države Kuvajt u Sarajevu, te bratskom narodu Kuvajta koji ustrajava u dobročinstvu prema našem narodu i državi.

Podijeli: