BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Radni sastanak/saradnja > Potpisan ugovor o finansijskoj podršci u rekonstrukciji islamskog centra Muftijstva bihaćkog

Potpisan ugovor o finansijskoj podršci u rekonstrukciji islamskog centra Muftijstva bihaćkog

Jučer je u prostorijama udruženja “Izvor dobročinstva” održan sastanak između predsjednika Udruženja, gospodina Ismira Karage i muftije bihaćkog, hafiza Mehmeda ef. Kudića. Povod sastanka je bio potpisivanje ugovora o finansijskoj podršci u rekonstrukciji islamskog centra Muftijstva bihaćkog. Glavni prioritet ove saradnje je podrška projektu zaštite i unapređenja korištenja vakufske imovine u Bosni i Hercegovini.

Potpisivanje ugovora i realizacija ovog projekta sa Muftijstvom ima za cilj pružanje posebnog vida podrške projektu zaštite i unapređenja korištenja vakufske imovine, kao i pružanje podrške u afirmaciji projekata od izuzetnog društvenog, edukativnog, kulturnog i socijalno-ekonomskog značaja za bosanskohercegovačko društvo, te kontinuiran i dugoročan nastavak afirmacije dobre saradnje sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini.

Pored toga, razgovaralo se stanju tekućih zajedničkih projekata, prvenstveno o tokovima izgradnje džamije “Omer  b. El – Hattab“ u džematu Prekounje. Muftija Kudić izrazio je veliko zadovoljstvo dosadašnjim tokom radova, kao i saradnjom sa udruženjem “Izvor dobročinstva”, te se zahvalio donatorima iz Kuvajta koji kontinuirano pomažu narod Bosne i Hercegovine.

Podijeli: