BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Adaptacija džamije > Džamija u Gornjim Kovačima uskoro dobija nove tepihe

Džamija u Gornjim Kovačima uskoro dobija nove tepihe

Jučer je u prostorijama udruženja “Izvor dobročinstva” realizovano svečano potpisivanje ugovora o donaciji finansijske pomoći za projekat kupovine i postavljanja novih tepiha za džamiju u džematu Gornji Kovači u Zavidovićima. Sastanak je održan između predsjednika medžlisa, gospodina Huseina Zilkića i predsjednika Udruženja, gospodina Ismira Karage.

Prošle godine u džematu Gornjim Kovačima započeta je akcija uvođenja centralnog grijanja u džamiju. Džematlije su svojim sredstvima uspjele privesti kraju ovaj projekat, ali u međuvremenu se pojavila potreba za kupovinom 250 m2 novih tepiha, jer su postojeći dugogodišnjim korištenjem dotrajali. Udruženje “Izvor dobročinstva” je džematlijama izašlo u susret, te je uz pomoć organizacije Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta obezbijedilo sredstva za ovaj projekat.

Potpisivanje ugovora i realizacija ovog projekta sa medžlisom IZ Zavidovići ima za cilj pružanje posebnog vida podrške projektu unapređenja korištenja vakufske imovine, kao i pružanje podrške u afirmaciji projekata od izuzetnog društvenog, edukativnog, kulturnog i razvojnog značaja za bosanskohercegovačko društvo. Gospodin Husein Zilkić se u ime džemata Gornji Kovači zahvalio dobročiniteljima iz Države Kuvajt i uputio im srdačne selame.

Podijeli: