BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Stipendije > Svečana dodjela stipendija studentima za 2022. godinu u Ambasadi Države Kuvajt

Svečana dodjela stipendija studentima za 2022. godinu u Ambasadi Države Kuvajt

Kao veliki prijatelj naše domovine, Država Kuvajt redovno izlazi u susret našim građanima i kroz različite projekte pomaže narod Bosne i Hercegovine. U saradnji sa udruženjem “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva, Država Kuvajt već nekoliko godina uspješno realizuje projekte pomoći siročadima i socijalno-ugroženim kategorijama stanovništva.

Udruženje “Izvor dobročinstva” u sklopu sektora “Projekti od društvenog značaja” posebnu pažnju posvećuje studentima koji se ističu svojim zalaganjem i uspjehom. Obzirom na to, Ambasada Države Kuvajt u Sarajevu odlučila je da nagradi takve studente i putem godišnjih stipendija omogući im lakše školovanje.

Tim povodom je u srijedu 27.10.2021, u prostorijama Ambasade Države Kuvajt, potpian ugovor o stipendiranju sa deset novih studenata. Po jedan student studira na farmaceutskom, nastavničkom i medicinskom fakultetu, tri studenta studiraju na ekonomskom fakultetu, dva su studenti na islamskom fakultetu, jedan je učenik trećeg razreda medrese i jedan doktor medicine, specijalizant na polju medicine rada i sporta.

Slika 1 – (s lijeva na desno) Predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva” Ismir Karaga; Nj. E. Otpravnik poslova Hamad bin Eidan; Drugi sektretar Saad Al Hajiri;

Nakon potpisivanja ugovora, studentima su podijeljeni simbolični pokloni, nakon čega su se obratili Njegova Ekselencija, Otpravnik poslova Ambasade Države Kuvajt, Hamad bin Eidan i Drugi sekretar Saad Al Hajiri. Predstavnici ambasade su iskazali veliko zadovoljstvo realizacijom ovog projekta, zahvalili se na dugogodišnjem povjerenju i istakli da je stipendiranje kvalitetnih studenata velika stvar koja će olakšati  tim ljudima da još više doprinesu blagostanju svoje zajednice.

Predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”, gospodin Ismir Karaga, istakao je važnost ovakvih projekata za našu zajednicu, te naveo da je potrebno veliko zalaganje da se zasluži stipendija jedne ustanove kao što je Ambasada Države Kuvajt. Pored toga, poželio je studentima uspješan nastavak studija i zahvalio se Ambasadi i narodu Države Kuvajt, koji su do dan danas ostali veliki prijatelji naroda Bosne i Hercegovine.

Podijeli: