BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Potpisan ugovor o izgradnji džamije Omer ibn el-Hattab – Prekounje u Bihaću

Potpisan ugovor o izgradnji džamije Omer ibn el-Hattab – Prekounje u Bihaću

  • Juče je u prostorijama udruženja Izvor dobročinstva potpisan ugovor o izgradnji nove  džamije u džematu Prekounje u Bihaću. Sam džemat se nalazi na samom ulazu u grad, a džamija koja se trenutno koristi se nalazi u jako lošem stanju a i kapacitet džamije je postao nedovoljan za potrebe ovog velikog džemata.
  • Medžlis IZ Bihać i udruženje Izvor dobročinstva su proteklu godinu veoma aktivno radili na izradi projekta, pripremi dokumentacije te pronalaženju donatora za izgradnju nove džamije.


Sav trud u protekloj godini je danas krunisan potpisivanje ugovora kojem je prisustvovala delegacija medžlisa IZ Bihać, odnosno posjednik medžlisa Samir Bećirspahić, dipl. ing., te glavni imam medžlisa Mensur ef. Ćehić, dok su domaćini ovog svečanog potpisivanja bili predsjednik udruženja Izvor dobročinstva, Ismir Karaga, prof. te projekt menadžer Harmin Suljić, prof.

S obzirom da se radi o triateralnom ugovoru, današnjem potpisivanju ugovora su prisustvovali i izvođači radova, predstavnici firme Start Group, Edin Zukić, direktor, te Kenan Halilović sekretar.


Sva sredstva su donacija organizacije Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, pod posredstvom ambasade države Kuvajt u Sarajevu, a novo izgrađena džamija će nositi ime po uzoritom ashabu Omer ibn el-Hattabu.

Narednih dana se očekuju i početak radova na izgradnji nove bihaćke ljepotice.

Molimo Allaha da nagradi svakim dobrom sve one koji su dali svoj doprinos u ovom projektu.  

 

Udruženje “Izvor dobročinstva”

Podijeli: