BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Potpisan ugovor o saradnji i sufinansiranju objekta Džemata Vrapčići iz Mostara

Potpisan ugovor o saradnji i sufinansiranju objekta Džemata Vrapčići iz Mostara

dev

Danas je u prostorijama udruženja „Izvor dobročinstva“ održan sastanak između predsjednika Udruženja, Ismira Karage i projekt menadžera Harmina Suljića te predsjednika IO MIZ Mostar Džafera Alića i glavnog mostarskog imama mr. Dine Maksumića.


Povod sastanka bio je potpisivanje ugovora o finansijskoj podršci i sufinansiranju završetka radova na popratnom vakufskom objektu u dvorištu Džemata Vrapčići-Medžlis Islamske Zajednice Mostar.

Prioriteti ove saradnje ogledaju se u pružanju podrške Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, u jačanju vakufa i izgradnji vjerskih objekata, kao i pružanju podrške bosanskohercegovačkom stanovništvu da se lakše nosi sa izazovima svakodnevnog života u bosanskohercegovačkom društvu.

Planirani objekt će se koristiti za mnogobrojne vjerske aktivnosti u ovom velikom džematu. Samo neke od aktivnosti uključivati će halke u Centru za učenje Kur’ana, redovne časove Škole islama za žene, redovnu mektebsku pouku, boravak djece u vrtiću Zemzem, aktivnosti Mreže mladih, aktivnosti džematskog odbora i Skupštine džemata kao i mnoge aktivnosti vezane za vjerski život u džematu.

Svi sudionici iskazali su veliko zadovoljstvo ostvarenom saradnjom uz želju da ovo bude samo jedan u nizu realizovanih ovakvih i sličnih projekata korisnih pojedincu i zajednici.

Prisutni su iskoristili priliku da se u svoje ime, te u ime džemata zahvale Ambasadi Države Kuvajt u Sarajevu, te bratskom narodu Kuvajta na velikodušnoj pomoći i saradnji na projektu koji je od velike važnosti za Džemat Vrapčići.

Udruženje “Izvor dobročinstva”

Podijeli: