BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Izgradnja džamije > Svečano otvorena džamija “Abdurahman ibn Auf” u Sanskom Mostu

Svečano otvorena džamija “Abdurahman ibn Auf” u Sanskom Mostu

Jučer, 7. avgusta, nadomak Sanskog Mosta, u naselju Krkojevci, otvorena je novoizgrađena džamija koja će nositi naziv „Abdurahman ibn Auf“.

Otvorenju džamije prisustvao je veliki broj muslimana, kome je ovaj čin unio radost u njihova srca, a manifestaciju su uveličali izlasanik Reisu-l-uleme, dr. Mustafa ef. Prljača, muftija bihaćki hafiz dr. Mehmed ef. Kudić, te načelnik opštine Sanski Most, Faris Hasanbegović. Kao posebni gosti su ugošćeni i predstavnici udruženja „Izvor dobročinstva“, predsjednik prof. Ismir Karaga, te projekt menadžer prof. Harmin Suljić, kao i ostale visoke zvanice.

Tokom programa, kao domaćin, prisutnima se obratio glavni imam MIZ Sanski Most, Mirza ef. Žerić, koji se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos tokom izgradnje ovog veoma značajnog projekta za Sanski Most, a posebno donatorima organizaciji „Ihja el Turas el Islami“ iz Kuvajta, te udruženju „Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva.

Predsjednik udruženja „Izvor dobročinstva“, prof. Ismir Karaga se tokom obraćanja zahvalio svima koji su izdvojili svoje vrijeme kako bi uveličali ovaj skup, te istakao nadu da će džemat ostati kao najljepši ukras ove džamije. Također, naglasio je, da je bitno prepoznati kontinuitet dobrog i bratskog odnosa između bosanskog i kuvajtskog naroda, te ustrajnost u dobročinstvu kuvajtskog naroda koji sve ove godine nesebično pomaže našu zemlju.

Na kraju manifestacije, džamiju je svečano otključao prof. Harmin Suljić, a izaslanik Riesu-l-uleme, dr. Mustafa Prljača zvanično je proglasio otvorenom džamiju „Abdurahman ibn Auf“ u naselju Krkojevci u Sanskom Mostu, uz dovu Allahu da uvijek budu uspravne i da se nikad više ne desi da nam se džamije ruše.

Podijeli: