BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Potpisan ugovor o renoviranju Centralne džamije u Vogošći

Potpisan ugovor o renoviranju Centralne džamije u Vogošći

Danas je u prostorijama udruženja „Izvor dobročinstva“ upriličeno zvanično potpisivanje ugovora o sufinansiranju obnove Centralne džamije u Vogošći. Radi se o ugovoru kojim je regulisana finansijska pomoć za renoviranje unutrašnjeg dijela džamije, a za koje postoji velika potreba. Sastanku i samom potpisivanju su prisustvovali sekretar Medžlisa IZ Sarajevo, Muhamed Memić, imam Centralne džamije u Vogošći, Muslija ef. Čeliković, mutevelija Muhamed Omerbegović, te u svojstvu člana građevinskog odbora, prof. Suad Drpljanin, kao i predstavnici udruženja „Izvor dobročinstva“, predsjednik Ismir Karaga i projekt menadžer, Harmin Suljić.

Centralna džamija u Vogošći jedna je od aktivnijih džamija u sklopu Medžlisa IZ Sarajevo. Džemat broji preko 3000 članova, te je pored pet dnevnih namaza veoma posjećena i na drugim aktivnostim, kao što su halke Kur’ana, predavanja i pouka za djecu koja se odvija četiri dana u toku sedmice.

Potreba za ulagnjem u obnovu ove džamije je bila velika, glede na njenu dotrajalost, te ograničenost njene funkcionalnosti, kao i opravdanost obzirom na veliki broj naših sugrađana koji je svakodnevno posjećuju.

Kao predstavnik Medžlisa IZ Sarajevo, sekretar Muhamed Memić se zahvalio na velikodušnoj donaciji udruženju „Izvor dobročinstva“ i organizaciji „Ihja el Turas el Islami“ iz Kuvajta, koji su prepoznali potrebu za finansiranjem obnove Centralne džamije u Vogošći, a za koju Medžlis IZ Sarajevo nije mogao obezbijediti sredstva obzirom na ograničenost i veliki broj džamija i džemata unutar Medžlisa.

„Ovo je za nas posebno vrijedan projekat. S obzirom da putujemo diljem naše domovine, radeći mnoge projekte i predstavljajući na neki način i samu opštinu Vogošća, ovoga puta imamo čast da uradimo vrijedan i dobar projekat za našu lokalnu zajednicu i iz tog razloga je ovaj projekat za nas posebno važan. Ovo je prvi vid donacije, koji je obezbijeđen uz pomoć kuvajtske organizacije „Ihja el Turas el Islami“, a putem Ambasade Države Kuvajt u Sarajevu. Mi ćemo se potruditi da i u nastavku ovog projekta aktivno učestvujemo i doprinesemo bržoj realizaciji kroz pronalazak novih donatora“, poručio je predsjednik udruženja „Izvor dobročinstva“, Ismir Karaga.

Podijeli: