BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Udruženje “Izvor dobročinstva” počinje realizaciju tri krucijalna projekta u Bihaću

Udruženje “Izvor dobročinstva” počinje realizaciju tri krucijalna projekta u Bihaću

Udruženje „Izvor dobročinstva“ i predsjednik Ismir Karaga jučer su ugostili delegacije iz Bihaća, odnosno direktora J. U. Elektrotehničke i drvoprerađivačke škole u Bihaću, Samira Bećirspahića, te predstavnika Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“, Almira Kovačevića. Pored gostiju iz Bihaća, Udruženje je posjetio i predstavnik organizacije „Igasa el Insanije“ iz Kuvajta, dr. Soltan al Hanna.

Jučerašnjim sastankom regulisano je finansiranje obnove učionice za J. U. Elektrotehničku i drvoprerađivačku školu, a potpisivanjem ovog ugovora udruženje „Izvor dobročinstva“ ima za cilj afirmaciju projekata od izuzetnog društvenog, edukativnog, kulturnog i razvojnog značaja za bosanskohercegovačkog društva, kao i nastavak afirmacije dobre i uspješne saradnje sa obrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini.

„Mi smo danas potpisali jedan zajednički ugovor o finansiranju dijela krovišta i jedne učionice Srednje elektrotehničke škole sa udruženjem „Izvor dobročinstva“. Projekat je za nas veoma bitan, s obzirom da već nekoliko godina pokušavamo riješiti problem. Ovo je početak jedne dobre suradnje, zaista to je za nas veoma značajno i nadamo se da ćemo i u narednim projektima surađivati, te će biti od velike koristi za nas, naše učenike i lokalnu zajednicu. Koristim svakako priliku da se zahvalim predsjedniku udruženja „Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva i državi Kuvajt, s kojima smo evo uspjeli da ostvarimo jednu saradnju i nadam se našem uspješnom radu i u narednim projektima“, rekao je direktor Elektrotehničke i drvoprerađivačke škole u Bihaću, Samir Bećirspahić.

Drugi projekat, za koji je jučer potpisan ugovor, vezan je za Centralnu džamiju u Bihaću. Ovim ugovorom pružena je finansijska podrška medžlisu Islamske zajednice u Bihaću za kupovinu toplotne pumpe, a u cilju zaštite i unapređenja korištenja vakufske imovine. Ovaj projekat je jedan u nizu projekata koji dokazuju dobru i kontinuiranu saradnju medžlisa Islamske zajednice u Bihaću i udruženja „Izvor dobročinstva.“

Na kraju, na jučerašnjem sastanku dogovorena je i realizacija projekta donacije hemodijaliznih aparata za Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“. Ovaj projekat je od posebnog značaja, s obzirom da olakšava život velikom broju hemodijaliznih pacijenata.

Predstavnik Kantonalne bolnice, Almir Kovačević, zahvalio se donatorima, te rekao: „Kantonalna bolnica u Bihaću je aplicirala i podnijela zahtjev udruženju „Izvor dobročinstva“, te smo uspješno došli do realizacije nabavke dva nova hemodijalizna aparata. Navedena donacija je jako vrijedna i uveliko će poboljšati kvalitet liječenja naših pacijenata u Unsko-sanskom kantonu. Ovo je početak naše saradnje, a očekujemo saradnju i na drugim projektima“.

„Danas je zadovoljstvo nama u Udruženju, možemo ga nazvati Danom Bosanske Krajine. Za nekoliko projekata danas smo potpisali ugovore i počeli realizaciju. Naime, radi se rekonstrukciji i renoviranju učionice u Elektrotehničkoj i drvoprerađivačkoj školi, te projekat donacije hemodijaliznih aparata za Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću. Ovo su uistinu projekti koji su od opće koristi za stanovništvo Bihaća i Unsko-sanskog kantona, nama predstavlja posebno zadovoljstvo što možemo učestvovati u ovakvom projektu. „Izvor dobročinstva“ mimo ova dva projekta, ima niz drugih projekata koje realizuje u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, te se nadamo da će ovakvih projekata još biti, te da ćemo nastaviti našu saradnju sa institucijama kantona, te Islamskom zajednicom i muftijstvom bihaćkim. Ovom prilikom želim da se zahvalim svima onima koji su bili posrednici u ovim projektima i koji su doprinijeli da ovi projekti ugledaju svjetlo dana“, rekao je u svojoj izjavi predsjednik udruženja „Izvor dobročinstva“, Ismir Karaga.

Kao predstavnik donatorske organizacije „Igasa el Insanije“ iz Kuvajta, za projekat donacije hemodijaliznih aparata, dr. Soltan al Hanna je u svom obraćanju rekao „Humanitarna Organizacija Igasa el Insanije, u saradnji sa udruženjem „Izvor dobročinstva“, donairala je dva hemodijalizna aparata bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću. Molimo Uzvišenog Allaha da to bude radi njegovog zadovoljstva, da Kuvajt bude stalno u dobroj saradnji sa Bosnom i Hercegovinom, da budemo kao jedno tijelo i jedna duša. Molimo Allaha da podari bereket u ovom projektu, da ovi aparati koriste onima kojima je pomoć potrebna. Hvala vam puno i nadam se da će biti još više saradnje između Bosne i Kuvajta. Hvala vam puno još jednom i esselamu alejkum.“

Podijeli: