BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Potpisivanje ugovora za izgradnju džamije u mjestu Gostilj kod Travnika

Potpisivanje ugovora za izgradnju džamije u mjestu Gostilj kod Travnika

Danas, 14. avgusta udruženje Izvor dobročinstva je ugostilo delegaciju medžlisa Islamske zajednice Travnik, na čelu sa predsjednikom medžlisa dr. Nerminom Šušićem.

Pored predsjednika Šušića, sastanku je prisustvovao i mr. Ahmed Omerdić, te direktor firme “Meister” d.o.o. gospodin Muris Peco, dok su domaćini bili predsjednik udruženja prof. Ismir Karaga, te projekt menadžer prof. Harmin Suljić.
 
Povod sastanka je potpisivanje ugovora o izgradnji džamije u mjestu Gostilj, koji je zapravo rezultat niza radnih posjeta i intenzivnog rada na samom projektu koji je od velike važnosti za širu zajednicu.  Samo mjesto Gostilj se nalazi 16 km od centra Travnika, naselje koje je sve više u izgradnji. Pored stalnih mještana, ovo mjesto je i turistička lokacija, nedaleko se nalaze i hoteli te vikend naselja, a broj turista kako ljeti tako i zimi se broji hiljadama, što dovoljno govori o potrebi ovakvog objekta na ovom mjestu. Dodatna prednost je što će džamija biti na glavnom magistralnom putu Sarajevo – Travnik – Banja Luka, što potvrđuje da nije riječ o projektu lokalnog karaktera, nego o projektu koji je od koristi za širu zajednicu. Ispod možete pogledati sliku idejnog projekta džamije.

 

Na kraju se zahvaljujemo donatorima organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, ambasadi države Kuvajt u Sarajevu, te kuvajtskom narodu na svesrdnoj pomoći i podršci, kao i medžlisu IZ Travnik na odličnoj saradnji.

Podijeli: