BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Uncategorized > Svečano otvorena obnovljena Arnaudija džamija u Banja Luci

Svečano otvorena obnovljena Arnaudija džamija u Banja Luci

U okviru manifestacije Dani vakufa BiH 2024, Arnaudija džamija u Banja Luci ponovo je otvorena. Ovom posebnom i historijskom događaju prisustvovale velike zvanice političkog, društvenog i vjerskog miljea, a svoje učšće uzelo je i udruženje „Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva. Na poziv muftije banjalučkog, Ismail ef-Smajlovića, svečanosti je prisustvovao Amir Avdić, sekretar i koordinator u poslovima Udruženja.

Nadamo se da će obnova banjalučkih džamija vratiti stari duh otvorenosti ovom gradu, da će ohrabriti one čiji korijeni su sa ovih prostora da se vrate i da osnaže dobre međuljudske odnose. Nadamo se da će svjetlo kandilja banjalučkih džamija osvijetliti put bolje budućnosti i da će pomoći da zacijele duboke rane“ , rekao je reisu-l-ulema, dr. Husein ef. Kavazović.

Ferhadija, a sada i Arnaudija, za Banja Luku predstavljaju simbol zajedništva… „ jedna je od poruka Ministarstva kulture i turizma Republike Turske.

Humanitarni rad udruženja „Izvor dobročinstva“ svoju saradnju i zajedništvo ostvaruje  sa različitim institucijama Rijaseta IZ BiH, podržavajući njihov rad i aktivnosti, posebno onih projekata koji se tiču manjeg BH eniteta i njihovog stanovništa. Radimo na obnovi vjerskih, ali i drugih objekata, te pomažemo projekte od društvenog značaja kroz stipendije, finansije i investicije. Povodom ovog historijskog dana obnove i ponovnog otvaranja Arnaudije džamije, udruženje „Izvor dobročinstva“ čestita Muftijstvu IZ Banja Luka ovaj poseban dan dijeleći radost, sreću i zajednički uspjeh.

Podijeli: