BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Udruženje „Izvor dobročinstva“ na svečanosti povodom 111 godina postojanja Merhameta BiH

Udruženje „Izvor dobročinstva“ na svečanosti povodom 111 godina postojanja Merhameta BiH

dev

MDD „Merhamet“ BiH ovih dana obilježava svojih 111 godina rada i postojanja. Svečanost obilježavanja godišnjice priredio je RO „Merhamet“ Mostar na čelu sa direktorom Adninom Hasićem. Ovoj svečanosti u Centru za kulturu Mostar prisustvovali su se brojni predstavnici političkog i kulturnog života Hercegovine i Mostara, direktori brojnih institucija, ali i predstavnici udruženja „Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva.

Historijat Merhameta BiH predstavljen je kratkim filmom sa naglaskom na dugogodišnji rad i misiju ove ustanove. Uručeno je priznanje najboljem volonteru u prošloj godini g. Nihadu Čolakhodžiću, a zatim i brojnim drugim institucijama, privrednim subjektima kao i udruženjima.

Saradnja našeg Udruženja sa institucijama Merhameta BiH traje unazad nekoliko godina. U protekloj 2023. godini udruženje „Izvor dobročinstva“ na čelu sa predsjednikom Ismirom Karagom potpisalo je Memorandum o saradnju ove dvije humanitarne organizacije koje za cilj imaju pomoć socijalnim kategorijama stanovništva na području čitave BiH.

Ovim putem naše Udruženje iskazuje zahvalu na pozivu i prijemu na svečanoj 111. godišnjici rada i djelovanja Merhameta BiH dajući im punu podršku u njihovoj misiji.

Podijeli: