BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Udruženje „Izvor dobročinstva“ u Banja Luci prisustvovalo svečanosti povodom 111 godina postojanja Merhameta

Udruženje „Izvor dobročinstva“ u Banja Luci prisustvovalo svečanosti povodom 111 godina postojanja Merhameta

dev

MDD „Merhamet“ BiH obilježava svojih 111 godina rada i postojanja. Svečanost obilježavanja godišnjice priredio je RO „Merhamet“ Banja Luka na čelu sa direktorom Jasminom Spahićem. Ovoj svečanosti prisustvovali su mnogi predstavnici političkog i kulturnog života banjalučke regije i okoline, direktori brojnih institucija, ali i predstavnici udruženja „Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva.

Historijat Merhameta BiH predstavljen je kratkim filmom sa naglaskom na dugogodišnji rad i misiju ove ustanove. Uručena su priznanja vrijednim volonterima HO “Merhamet”, a zatim i brojnim drugim institucijama, privrednim subjektima, kao i udruženjima.

Saradnja našeg Udruženja sa institucijama Merhameta BiH traje unazad nekoliko godina, a sa Regionalnim Odborom Banja Luka imali smo veliki broj humanitarnih projekata pomoći građanima koji žive na rubu egzistencije, kao što su, podjela ogrjeva, podjela prehrambenih paketa, podjela kurbana, te samoodrživi projekti.

Ovim putem naše Udruženje iskazuje zahvalu na pozivu i prijemu na svečanoj 111. godišnjici rada i djelovanja Merhameta BiH dajući im punu podršku u njihovoj misiji.

Podijeli: