BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Upriličena Temeljska dova za izgradnju Čaršijske džamije u Srebreniku

Upriličena Temeljska dova za izgradnju Čaršijske džamije u Srebreniku

Dana 16.05.2024. godine proučena je Temeljska dova za izgradnju Čaršijske džamije u Srebreniku. Ovim činom svečano je obilježen početak izgradnje džamije. Temeljsku dovu upriličio je MIZ Srebrenik kao i Muftijstvo tuzlansko na čelu sa prof. Vahidom ef. Fazlovićem. Svoje učešće kao jedan od sponzora u izgradnji i adaptaciji džamije uzelo je i udruženje „Izvor dobročinstva“ na čelu sa pred. Ismirom Karagom. Posebno mjesto zauzima g. Mahmoud el Nedždi, generalni direktor Odsjeka za Balkan ispred kuvajtske organizacije „Ihja el Turas el Islami“, koji neumorno radi na izgradnji i obnovi vjersko-prosvjetnih objekata na području BiH i šire.

„Izgradnja džamije kao vjerskog objekta jača zajednicu i čini je prosperitetnom, a ujedno dokazuje da u njoj ima života..“ neke su od uvodnih riječi gradonačelnika g. Adnana Bijelića.

Također, u svom obraćanju, predsjednik Udruženja, Ismir Karaga, ukazao je na značaj izgradnje džamija kao mjesta okupljanja ljudi, ali i dešavanja, ističući zadovoljstvo za još jedan projekat koje uspješno sprovodi udruženje „Izvor dobročinstva“. Projekat Čaršijske džamije obećava impresivan objekat, naglašavajući ljepotu i funkcionalnost što će, zasigurno dodatno obogatiti gradsku arhitekturu.

„Sa izgradnom Čaršijske džamije, Srebrenik će postati prava čaršija.“  riječi su muftije tuzlanskog ef. Fazlovića.

Ovim projektom udruženje Izvor dobročinstva dokazuje svoj uspjeh u radu i djelovanju, nesebično se zalažući za prave vrijednosti koje koriste ljudima, ali i generacijama poslije nas. Dijelimo radost povodom Temeljske dove i dana svečanosti moleći Gospodara za uspješnu realizaciju ovog projekta. Posebno se zahvaljujemo Odsjeku za Balkan, udruženju „Ihja el Turas el Islami“ iz prijateljske države Kuvajt, narodu Kuvajta i svima onima koji učestvuju u realizaciji ovog vrijednog projekta sa dovom za svaki hajr i bereket u radu i životu.

Podijeli: