BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Uskoro počinje izgradnja nove džamije u Glumini kod Zvornika

Uskoro počinje izgradnja nove džamije u Glumini kod Zvornika

U petak, 5. maja, delegacije udruženja „Izvor dobročinstva“, na čelu sa predsjednikom Ismirom Karagom, te organizacije „Ihja el Turas el Islami“, na čelu sa šefom odsjeka za Balkan, Mahmudom el Nedždijem, posjetile su Muftijstvo tuzlansko, odnosno uvaženog muftiju Vahida ef. Fazlovića.

Razlog posjete je projekat izgradnje džamije u džematu Glumina nadomak Zvornika. Timovi udruženja „Izvor dobročinstva“, organizacije „Ihja el Turas el Islami“, te Islamske zajednice aktivno su radili na pripremi projekta džamije Glumina, te se prema očekivanjima poslije ramazana očekivao i finalni dio ove faze projekta u kojem je pronađen donator za izgradnju džamije te samim tim obezbijeđena sredstva za novi objekat.

Nakon zvaničnog sastanka u prostorijama Muftijstva, delegacije su se uputile prema džematu Glumina, gdje su ih srdačno dočekale brojne džematlije, koje nisu krili svoje oduševljenje i radost povodom izgradnje nove džamije.

„Ovo je za nas u Glumini poseban dan. Hvala Allahu pa smo i ovo dočekali. Potrebe ovog džemata su odavno bile za novom i većom džamijom, jer se često džamija napuni i klanja se napolju. Da Allah nagradi svakim dobrom ove dobre ljude koji su odlučili da ovdje naprave džamiju“, rekao je jedan od džematlija.

S obzirom da su se svi preduslovi ispunili, uskoro se učekuje potpisivanje ugovora, te i zvaničan početak izgradnje nove džamije u Glumini. Molimo Allaha da nagradi svakim dobrom sve one koji su na bilo koji način učestvovali u ovom projektu.

Podijeli: