BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Radna posjeta > Posjeta Muftije travničkog udruženju “Izvor dobročinstva”

Posjeta Muftije travničkog udruženju “Izvor dobročinstva”

Danas je u prostorijama udruženja “Izvor dobročinstva” održan sastanak između predsjednika Udruženja, Ismira Karage i muftije travničkog, dr. Ahmeda ef. Adilovića. Povod sastanka je razgovor o saradnji na novom projektu izgradnje Islamskog kulturnog centra u naselju Kljaci nadomak Travnika.

Idejni projekat za ovaj centar je već pripremljen, a ostalo je još da se dogovore određeni detalji prije nego što dođe do konačnog potpisivanja ugovora. Zgrada se, prema planu, sastoji od prizemlja, sprata i potkrovlja, gdje bi se nalazile kancelarije, učionice i biblioteka. Vrijednost ovog projekat iznosi oko 145 hiljada KM.

Uvaženi Muftija Adilović se zahvalio za dosadašnju saradnju te istakao veliki značaj udruženja “Izvor dobročinstva” u podršci Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, naročito na području Muftijstva travničkog. Predsjednik udruženja Ismir Karaga zahvalio se Muftiji Adiloviću na posjeti, te se nada nastavku uspješne saradnje.

Na kraju, zahvaljujemo se donatorima iz Kuvajta koji redovno pomažu projekte u Bosni i Hercegovini, kao i narodu Kuvajta, te Ambasadi Države Kuvajt u Sarajevu.

 

Podijeli: