BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Nastavak izgradnje džamije „Osman ibn Affan“ u naselju Glumina kod Zvornika

Nastavak izgradnje džamije „Osman ibn Affan“ u naselju Glumina kod Zvornika

Sa krajem protekle 2023. godine, udruženje „Izvor dobročinstva“ je na temeljima stare džamije u naselju Glumina svečano postavilo kamen temeljac za proširenje i izgradnju nove džamije, „Osman ibn Affan“. Obzirom da džemat Glumina broji 470 domaćinstva, povratničkih porodica, otuda i ideja za obnovom i izgradnjom nove i znatno veće džamije sa prostorijama poput učionica, divanhane, kotlovnice ali i drugih popratnih prostorija.

Za ponovnu izgradnju ove džamije, zaslužna je anonimna donatorka iz Kuvajta koja je uvakufila ogromna sredstva za implementaciju ovog vrijednog projekta, a sve uz koordinaciju udruženja „Izvor dobročinstva“ što nam, naravno, predstavlja posebnu čast i zadovoljstvo u radu na ovako vrijednim projektima.

U dovi i zahvali za našeg vakifa, nastavit ćemo činiti mnoge hajrate vrijedne nama i generacijama poslije nas. Molimo Gospodara da nagradi svakim dobrom našeg donatora i vakifa, te da plodove svojih hajrata ubire na oba svijeta. Posebna zahvala ide organizaciji „Ihja el Turas el Islami“ iz bratske države Kuvajt, narodu Kuvajta, te kuvajtskoj ambasadi u BiH.

Podijeli: