BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Radna posjeta > Posjeta medžlisu IZ Zvornik i džematu Glumina

Posjeta medžlisu IZ Zvornik i džematu Glumina

Danas je upriličena radna posjeta medžlisu IZ Zvornik s ciljem aktiviranja projekta izgradnje nove džamije u džematu Glumina. Pored predsjednika udruženja “Izvor dobročintva”, Ismira Karage, te projekt menadžera, Harmina Suljića, posjeti je prisustvovao i predsjednik organizacije Ihja el Turas el Islami – odjela za Balkan, Mahmud Saqr En Nedždi.

Gostima je predstavljen plan i projekat nove džamije, njen značaj i opravdanost za ovo široko područje. Također, gosti su imali priliku razgovarati i sa samim džematlijama, koji su prije svega iskazali veliko gostomprimstvo, ali i spomenuli svoje razloge i potrebe za novom džamijom.

„Posjeta i sam razgovor bio je veoma konstruktivan. Smatramo da je bilo jako važno da i predstavnik organizacije Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta danas prisustvuje ovoj posjeti, a posebno nas raduje što je iskazao interesovanje za izgradnju nove džamije u džematu Glumina. U narednom periodu nas očekuje još dosta posla vezano za ovaj veliki projekat.“ rekao je predsjednik udruženja, Ismir Karaga.

Dotrajalost trenutnog objekta, trošno stanje, te ograničenost i nefunkcionalost su bili povod da se krene sa idejom objekta nove džamije, koji bi zadovoljio potrebe i stvorio normalne uslove za džematlije Glumine.,

„Dosadašnja saradnja medžlisa IZ Zvornik te udruženja Izvor dobročinstva i organizacije Ihja el Turas el Islami je veoma uspješna, konstantno imamo otvorenih projekata na kojima stalno unapređujemo saradnju. Današnji sastanak je rezultat aktivnog rada u proteklom periodu. Dosta toga smo već uradili na projektu izgradnje džamije, prije svega mislimo na administrativni dio. Nadamo se da ćemo uloženi trud krunisati novom džamijom u narednom periodu“ naveo je predsjednik medžlisa IZ Zvornik, Mustafa ef. Muharemović.

Podijeli: