BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Radna posjeta > Zvanična posjeta udruženja “Izvor dobročinstva” gradonačelniku Goražda

Zvanična posjeta udruženja “Izvor dobročinstva” gradonačelniku Goražda

Jučer, 13. maja, delegacija udruženja “Izvor dobročinstva”, predvođena predsjednikom gospodinom Ismirom Karagom je bila u zvaničnoj posjeti gradu Goraždu, a toplu dobrodošlicu pružio je gradonačelnik gospodin Ernest Imamović.

Sastanak je iskorišten u cilju prezentiranja rada udruženja, kao i potencijala grada i potreba lokalnog stanovništva. Gradonačelnik Imamović se zahvalio na dosadašnjem angažmanu udruženja “Izvor dobročinstva”, te izrazio spremnost na saradnju na novim projektima, što se svakako u narednom periodu i očekuje.

 

Ovu posjetu Goraždu predsjednik Ismir Karaga je iskoristio kako bi uručio i donaciju Domu za stara i iznemogla lica. Donacija je bila u vidu prehrambenih i higijenskih namirnica samoj instituciji kao i korisnicima, što je donijelo posebnu radost i sreću na njihova lica. Sredstva za ovu donaciju su obezbijeđenja u toku ramazana, a od strane dobročinitelja širom naše domovine.

Udruženju “Izvor dobročinstva” je u dosadašnjem radu, jedan od prioritetnih gradova svakako bilo Goražde, gdje je u godišnjim planovima redovno postavljan cilj pomaganja socijalno ugroženih porodica u Goraždu, kao i Domu za stara i iznemogla lica. Nakon ove posjete, očekujemo da će se saradnja unaprijediti i proširiti s ciljem da pomognemo najugroženije porodice u ovom kraju.

Podijeli: