BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Radna posjeta > Posjeta predstavnika kuvajtske organizacije “Ihja el Turas el Islami” udruženju “Izvor dobročinstva”

Posjeta predstavnika kuvajtske organizacije “Ihja el Turas el Islami” udruženju “Izvor dobročinstva”

Udruženje „Izvor dobročinstva“ je u proteklih nekoliko dana bilo domaćin susreta i posjeta predstavnika kuvajtske organizacije „Ihja el Turas el Islami“ koji su ujedno i generalni sponzori našeg Udruženja. Ove posjete upriličene su od strane gospodina Mubarek al Douserija i Souda Hašaf al Motairija pri Odsjeku za Balkan.

Projekti poput stipendija jetimske djece, kupovine odjeće i obuće učenicima, projekata podjele namirnica i socijalne pomoći ugroženima, samoodrživih projekata,  ali i projekata od društvene koristi su samo neki od desetina projekata našeg Udruženja koji su, prije svega, finansirani od strane ove kuvajtske organizacije. Posjeta visokih zvanica i predstavnika ove Organizacije predstavlja kratak osvrt i pregled na dosadašnje projekte, ali i dodatna podrška našem Udruženju za rad i djelovanje u periodu ispred nas.

U program posjete od nekoliko dana, uvrstili smo različite institucije i njihove predstavnike. Poseban naglasak stavljamo na obilazak studentskog doma Bjelave, dir. Esmir Opardija, posjetu Fakultetu za upravu UNSA, dekan g. Emir Tahirović, te obilazak studentskog doma udruženja „Izvor dobročinstva“, gdje su dogovoreni konkretni koraci suradnje.

Ovim putem, naš kolektiv se zahvaljuje na posjeti ovoj Delegaciji na izdvojenom vremenu i boravku u našem gradu i prostorijama Udruženja. Posebno se zahvaljujemo Ambasadi Države Kuvajt, kao i narodu kuvajta na njihovom predanom radu i aktivnostima koje jačaju naše društvo i Zajednicu.

Podijeli: