BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Radna posjeta > Radna posjeta medžlisa IZ Glamoč udruženju Izvor dobročinstva

Radna posjeta medžlisa IZ Glamoč udruženju Izvor dobročinstva

Danas, 3. septembra, naše udruženje je posjetila delegacija medžlisa IZ Glamoč na čelu sa glavnim imamom Muhamedom ef. Dragolovčaninom, te predsjednikom medžlisa Arifom Kovačevićem, dok su domaćini bili predsjednik prof. Ismir Karaga i projekt menadžer prof. Harmin Suljić.

Posjeta je bila prije svega s ciljem održavanja prijateljskih veza između medžlisa IZ Glamoč i udruženja Izvor dobročinstva, a kojem su prethodili projekti realizovani na području opštine Glamoč kroz socijalnu pomoć i samoodržive projekte.

Na sastanku se analizirao rad na zajedničkim projektima u proteklom periodu, uz zaključak da su bili od koristi za povratničko stanovništvo opštine Glamoč. Nakon analize iz prethodnih projekata, određeni su i projekti u kojima se planira buduća saradnja. Prije svega, radi se o infrastrukturnim objektima a kao prioritet u svemu je „Gradska džamija“ kojoj je nužna obnova i adaptacija.3

 

 

Predstavnici udruženja Izvor dobročinstva, uzimajući u obzir važnost džamije za povratnike Glamoča, obećali su uložiti dodatne napore kako bi afirmisali donatore za ovaj projekat.

Na kraju su se predstavnici udruženja Izvor dobročinstva srdačno zahvalili na posjeti delegaciji medžlisa IZ Glamoč, te se nadaju novom susretu i novim projektima koji će biti od koristi za narod Bosne i Hercegovine.

Podijeli: